Vi erbjuder smarta produkter och klädvårdstips för en hållbar framtid för dina kläder.

Klädvårdstips: Ull & Kashmir

Ull och kashmir är känsliga material som kräver särskild omsorg för att de ska bevara sin form och färg.

Det är viktigt att ta bort fläckar på ullplagg och aldrig lägga in använda plagg i garderoben detta för att undvika angrepp av mal. Använd vår Fläckbortspray som tar bort fläckar direkt utan att du behöver tvätta, snabbt och effektivt.

För att ha koll på att du inte får mal så är ett tips att sätta upp malfällor, då ser du direkt om du har mal. Lägg också malskydd i garderob och lådor för det är verkligen inte kul att få angrepp av mal.

  •  Du kan tvätta dina ullplagg både i maskin eller handtvätt, finns det ett ullprogram på din tvättmaskin så använd det annars tvätta för hand. Tvätta dina plagg med Care for Clothes WOOL & SILK SHAMPOO + CONDITIONER, två unika produkter som jobbar ihop, de motverkar filtning, krympning och färgblödning.
  •  Tvätta dina plagg i ull och kashmir försiktigt utan att vrida eller skrubba, pressa försiktigt ut överblivet vatten.
  •  Care for Clothes CONDITIONER har du i det sista sköljvattnet OBS! ska inte sköljas ur.
  •  Lägg ditt ullplagg på en handduk och rulla ihop det försiktigt för att ta bort överflödigt vatten, låt sedan plantorka. Du kan tumla dina plagg i ull och kashmir försiktigt men ta ut det ur tumlaren när det fortfarande är fuktigt och häng det sen på en uppblåsbar galge.
  •  Behöver du styrka dina ullplagg, använd en låg värmeinställning och lägg en fuktig trasa eller bomullstyg mellan styrkjärnet och plagget för att undvika direktkontakt.
  •  Lagra dina ull och kashmirplagg vikta för de förlorar lätt formen om de hänger. Placera ut genom att följa dessa riktlinjer kan du förlänga livslängden på dina ull- och kashmirplagg och bevara deras mjukhet och kvalitet. Vård och uppmärksamhet är nyckeln när det gäller dessa material.